Escola: Mallorca, 598
Tel. 932 456 629 - 608 378 364

Parvulari: Vidiella, 15-17
Tel. 934 559 564 - 608 378 364

emdn@emdn.cat

D’on venim

La nostra història

"Una escola és un somni d’il·lusions i projectes de futur. La nostra escola Mare de Déu de Núria és això, un somni fet realitat per un equip de professionals de l’ensenyament, enamorats de la seva feina, que aporten el millor d’ells."

1966

Neix al Clot el Colegio Virgen de Nuria

Trobem la nova escola en un edifici de tres plantes situat al carrer Núria, un carreró estret que anava de Rogent a Meridiana abans de convertir-se en la prolongació del carrer de Mallorca.

L’edifici creix

L’edifici creix, com els nens i nenes que estudiaven a les aules. El parvulari s’instal·lava al carrer Vidiella, tot i les dificultats d’aquell moment, l’escola va consolidar-se amb una línia pedagògica avançada, laica i d’arrels catalanes.

1968
1972

El barri guanya un nou carrer

El barri guanya un nou carrer, el carrer de Sibèlius. Es va reestructurar l’escola per dins, les aules van passar a ser despatxos de l’equip directiu, i les aules d’informàtiques, una aula-taller i una aula d’audiovisuals. Les aules del primer pis van transformar-se en una sala d’actes.

Una nova situació política

Amb la nova situació política i social el “Verge de Núria” es converteix en el “Mare de Déu de Núria”. Ens avançàvem al temps i a les necessitats d’una societat més oberta.

1980
2006

Continuïtat del projecte

M. Rosa Huguet passa el testimoni a Josep M. Yxart (professor durant anys del centre) i a Enric Roig (professor i exalumne), que, amb tot un equip de professors implicats, donaran continuïtat al projecte.

EMDN 1.0: l’inici d’una nova pedagogia

Els temps canvien i, és clar, l’alumnat també. L’escola creu que ha d’evolucionar amb una revolució educativa. Ha arribat el moment de remoure els fonaments de l’educació i promoure canvis que afectin profundament la pedagogia i la metodologia. Ens transformem per fer una societat millor i perquè els infants i joves esdevinguin ciutadans de futur.

2013
2018

Una nova direcció

Com que el temps passa indefectiblement, el 2018 és el moment on l’Enric Roig del Amor esdevé el nou director del centre. La història del Mare de Déu de Núria continua amb noves idees, nous projectes, nous reptes i, el més important, noves famílies.

Una nova etapa

Fruit de la renovació que es va iniciar uns cursos abans, aquest any iniciem una etapa més amb tot el mobiliari renovat, amb una actualització de les instal·lacions i amb una nova imatge corporativa i una nova web.

2020
2021

EMDN 2.0: un pas més en la metodologia

L’escola supera amb una nota excel·lent el període de confinament de l’any anterior provocat per la pandèmia i les classes que es van haver de fer a distància. El resultat, gràcies a l’esforç del professorat, és un pas més en l’enfocament educatiu: apliquem nous plantejaments pedagògics perquè l’alumnat pugui treballar autònomament i amb pensament propi, instal·lem a les aules unes noves pissarres tàctils interactives i consolidem una plataforma digital que permet que pugem un esglaó més en l’aplicació de la tecnologia a l’aula. I és que l’escola continua creixent i el futur l’escrivim entre tots i totes.